nasiona moreli gorzkiej

Większość z nas konsumując owoce obiera je ze skóry, wyrzuca pestki nie zdając sobie sprawy, ze to najwartościowsze elementy. To tuż pod skórką znajduje się najwięcej wartościowych elementów odżywczych. Bardzo apetyczne owoce moreli służą zdrowiu i pięknu, regulują ciśnienie, przemianę materii, pracę nerek wpływają odkwaszająco, wobec tego winny je jeść osoby chorujące na nadkwasotę. A co czynimy z pestką? Oczywiście usuwamy, ale to błąd.
owoce
Author: Marie Shoots
Source: http://www.flickr.com
Pestki moreli gorzkiej posiadają witaminę B17, inaczej zwaną amigdaliną albo letrilem. Przeprowadzając w licznych państwach niezależne badania ustalono, że substancja ta posiada właściwości przeciwrakowe. Opisano mnóstwo przypadków jej zbawiennego działania. Efektywność jej to prawie 100% schorzeń, leczy nawet najbardziej podstępne choroby nowotworowe, pod warunkiem, że organizm nie został przedtem wystawiony na działanie chemii i napromieniowaniom.

Zapraszamy na kolejne informacje z serwisu, jeśli te, które przedstawiliśmy tu, Cię do siebie przekonały. W następnym wpisie przygotowaliśmy dla Ciebie sporo detali.

Oddziaływanie witaminy B17, którą posiadają pestki moreli gorzkiej jest skuteczne i tanie - sprawdź na stronie . A co na to sektor farmakologiczny? Na tej metodzie leczenia nie możemy dorobić się, a można wręcz stracić, w związku z tym negowany jest ten naturalny sposób walki z nowotworem. Im nagminniej pojawiają się pewne wiadomości o efektywnych wyleczeniach tą drogą tym bardziej zwiększają się na nią ataki. Jeżeli na szeroką skalę rozeszłaby się wiadomość o efektywności leczenia raka B17 przemysł farmakologiczny odniósłby wysokie straty. We współczesnej medycynie pierwsze dane o zdrowotnym oddziaływaniu pestki moreli gorzkiej ukazały się już 50 lat temu. Uważa się, że od tego czasu wyleczono około 100 tys. chorujących. Tymczasem o zbawiennych następstwach wpływu amigdaliny odnotowano już w egipskich zapiskach sprzed 5000 lat. Wodę migdałową zalecano do kuracji raka skóry. Bezsprzecznie w każdej sytuacji wymagana jest ostrożność. Konsumując pestki moreli gorzkiej także nie należy przesadzać. Polecana dawka to 1 pestka na 5kg masy ciała, ale nie więcej jak 30 dziennie gdyż przekroczenie może powodować torsje i zawroty głowy (zobacz szczegóły). Istotne jest, żeby pestki były gorzkie, pochodziły z moreli hodowanych naturalnie, trzymane były w miejscu suchym i zacienionym. Pestki moreli gorzkiej prócz amigdaliny bogate są w witaminy A, E i magnez.