mięso

Wytwarzanie mnóstwa typów wędlin

mięso
Author: U.S. Department of Agriculture
Source: http://www.flickr.com
Jesteśmy narodem mięsożernym. Normalny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, bądź wędliny. Mięso jest świetnym źródłem wartościowego białka i żelaza. W sąsiedztwie innych wyrobów pochodzenia zwierzęcego jest najlepszym źródłem pełnowartościowego białka. Mieści ono każde niezbędne aminokwasy, jakich ustrój nie potrafi sam wykształcić, a jakie są nieodzowne do konstrukcji tkanek. Ma również tę zaletę, że jest poprawniej przyswajalne aniżeli białko roślinne.

Smakowity obiad w zasięgu ręki, w każdym zakątku świata

czas na rozliczenie pit
Author: eFile989
Source: http://www.flickr.com
Liofilizacja jest to proces konserwacji jedzenia poprzez wysuszenie po zamrożeniu. Mimo że nazwa brzmi zagadkowo i nowocześnie, metodę tę stosowali już Indianie, a w latach sześćdziesiątych załogi NASA.


Jedzenie przy udziale niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i pozbywa się wody, dzięki temu produkty zachowują całość swoich wartości smakowych.

Żyjemy w czasach wysokich technologi i dużej konsumpcji - potrzebujemy zatem wysokiej jakości tworzyw sztucznych do transportowania żywności

ldpe
Author: Robbert Bremer
Source: http://www.flickr.com
W obecnych czasach ciągle mówi się o jakości jedzenia, które spożywamy. Z tego powodu, tak wiele różnych produktów pakuje się choćby próżniowo.