mięso

Wytwarzanie mnóstwa typów wędlin

mięso
Author: U.S. Department of Agriculture
Source: http://www.flickr.com
Jesteśmy narodem mięsożernym. Zwykły Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, lub wędliny. Mięso jest świetnym źródłem wartościowego białka i żelaza. W sąsiedztwie innych produktów pochodzenia zwierzęcego jest najlepszym źródłem pełnowartościowego białka. Mieści ono wszelkie konieczne aminokwasy, jakich system nie potrafi sam wykształcić, a jakie są konieczne do budowy tkanek. Posiada również tę zaletę, że jest lepiej przyswajalne niż białko roślinne.

Żyjemy w czasach wysokich technologi i dużej konsumpcji - potrzebujemy zatem wysokiej jakości tworzyw sztucznych do transportowania żywności

ldpe
Author: Robbert Bremer
Source: http://www.flickr.com
W dzisiejszych czasach sporo mówi się o jakości jedzenia, które spożywamy. Dlatego, tak dużo różnych produktów pakuje się choćby próżniowo.

Smakowity obiad w zasięgu ręki, w każdym zakątku świata

czas na rozliczenie pit
Author: eFile989
Source: http://www.flickr.com
Liofilizacja to proces konserwacji żywności poprzez wysuszenie po zamrożeniu. Choć nazwa brzmi tajemniczo i specjalistycznie, metodę tę stosowali już rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej, a w następnej kolejności pracownicy NASA.


Jedzenie przy udziale niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i pozbywa się wody, dzięki temu produkty zachowują całość swoich walorów smakowych.