mięso

Wytwarzanie mnóstwa typów wędlin

mięso
Author: U.S. Department of Agriculture
Source: http://www.flickr.com
Jesteśmy narodem mięsożernym. Normalny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, lub wędliny. Mięso jest idealnym źródłem cennego białka i żelaza. Obok pozostałych wyrobów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Obejmuje ono każde nieodzowne aminokwasy, których system nie umie sam wytworzyć, a jakie są konieczne do konstrukcji tkanek. Ma też tę wartość, że jest lepiej przyswajalne aniżeli białko roślinne.

Żyjemy w czasach wysokich technologi i dużej konsumpcji - potrzebujemy zatem wysokiej jakości tworzyw sztucznych do transportowania żywności

ldpe
Author: Robbert Bremer
Source: http://www.flickr.com
W dzisiejszych czasach ciągle mówi się o jakości artykułów spożywczych, które spożywamy. Dlatego, tak wiele różnych produktów pakuje się przykładowo próżniowo.

Smakowity obiad w zasięgu ręki, w każdym zakątku świata

czas na rozliczenie pit
Author: eFile989
Source: http://www.flickr.com
Liofilizacja to proces konserwacji żywności poprzez wysuszenie po zamrożeniu. Choć nazwa brzmi tajemniczo i specjalistycznie, metodę tę stosowali już rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej, a w następnej kolejności pracownicy NASA.


Jedzenie przy udziale niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i pozbywa się wody, dzięki temu produkty zachowują całość swoich walorów smakowych.