mięso

Żyjemy w czasach wysokich technologi i dużej konsumpcji - potrzebujemy zatem wysokiej jakości tworzyw sztucznych do transportowania żywności

ldpe
Author: Robbert Bremer
Source: http://www.flickr.com
W dzisiejszych czasach ciągle mówi się o jakości artykułów spożywczych, które spożywamy. Dlatego, tak wiele różnych produktów pakuje się przykładowo próżniowo.

Wytwarzanie mnóstwa typów wędlin

mięso
Author: U.S. Department of Agriculture
Source: http://www.flickr.com
Jesteśmy narodem mięsożernym. Zwykły Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, lub wędliny. Mięso jest znakomitym źródłem cennego białka i żelaza. Obok innych wyrobów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Zawiera ono wszystkie nieodzowne aminokwasy, jakich ustrój nie potrafi sam wykształcić, a jakie są nieodzowne do budowy tkanek. Ma również tę wartość, że jest lepiej przyswajalne niż białko roślinne.

Smakowity obiad w zasięgu ręki, w każdym zakątku świata

czas na rozliczenie pit
Author: eFile989
Source: http://www.flickr.com
Liofilizacja to proces konserwacji żywności poprzez wysuszenie po zamrożeniu. Choć nazwa brzmi tajemniczo i specjalistycznie, metodę tę stosowali już rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej, a w następnej kolejności pracownicy NASA.


Jedzenie przy udziale niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i pozbywa się wody, dzięki temu produkty zachowują całość swoich walorów smakowych.