mięso

Wytwarzanie mnóstwa typów wędlin

mięso
Author: U.S. Department of Agriculture
Source: http://www.flickr.com
Jesteśmy narodem mięsożernym. Normalny Polak nie wyobraża sobie dnia bez kotleta, czy wędliny. Mięso jest znakomitym źródłem wartościowego białka i żelaza. W sąsiedztwie różnych produktów pochodzenia zwierzęcego jest najważniejszym źródłem pełnowartościowego białka. Mieści ono wszelkie niezbędne aminokwasy, których organizm nie umie sam wytworzyć, a które są niezbędne do budowy tkanek. Ma także tę zaletę, że jest poprawniej przyswajalne niż białko roślinne.

Smakowity obiad w zasięgu ręki, w każdym zakątku świata

czas na rozliczenie pit
Author: eFile989
Source: http://www.flickr.com
Liofilizacja jest to proces konserwowania jedzenia przez pozbycie się wody po zamrożeniu. Mimo że nazwa brzmi tajemniczo i specjalistycznie, metodę tę wykorzystywali już rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej, a w latach sześćdziesiątych załogi NASA.


Żywność pod wpływem niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i pozbywa się wody, dzięki czemu produkty nie tracą swoich walorów smakowych.

Żyjemy w czasach wysokich technologi i dużej konsumpcji - potrzebujemy zatem wysokiej jakości tworzyw sztucznych do transportowania żywności

ldpe
Author: Robbert Bremer
Source: http://www.flickr.com
W obecnych czasach ciągle mówi się o jakości jedzenia, które spożywamy. Z tego powodu, tak wiele różnych produktów pakuje się choćby próżniowo.